Summer Work and Travel USA

Cu o vechime de peste 50 de ani, programul Work & Travel SUA a reușit să adune 1 milion de tineri din peste 125 de țări, dornici să muncească și să călătoreasca vara în SUA. Scopul principal al programului e de schimb cultural.

 

Viza de care au nevoie studenții este viza J1, iar aceasta le permite să muncească legal în SUA pe perioada verii, conform datelor din permisul de munca, însă nu mai devreme de 15 iunie și nu mai târziu de 30 septembrie. După încheierea permisului de muncă, studenții au voie să călătorească pe teritoriul SUA încă 30 de zile cu statutul de turist.

?

Aplică acum! Descoperă mai jos condițiile pentru participarea în acest program

Cele trei condiții esențiale pentru participare

Vârsta

Este de preferat să nu fi depașit 29 de ani, însă au fost și cazuri în care studenți peste această vârstă au putut să participe în program.

Student la ZI

Este obligatoriu să urmezi cursurile la zi la o facultate acreditată (licență, master sau doctorat), indiferent de anul de studiu.

Limba Engleză

Atât interviul cu angajatorul, cât și cel de la Ambasadă se desfașoară în limba engleză.  Nivelul minim necesar este cel conversațional.

Costuri și modalități de finanțare

Costurile totale variază în funcție de modalitatea de obținere a jobului (self placement sau prin intermediul agenției) și în funcție de zona aleasă (biletul de avion). Nu ar trebui să depașească 2000$ în total iar această sumă se poate recupera pe timpul verii cu un singur job.

Finanțarea se poate face prin surse proprii sau prin creditul Work and Travel pus la dispoziție de către BRD. Pentru mai multe detalii te invităm să ne suni sau să ne trimiți un e-mail.

?

Documente necesare pentru dosarul Work and Travel

Carte de identitate și legitimație de student
La înscrierea în program este necesar să ai la tine cartea de identitate si dovada că urmezi cursurile la zi ale unei facultăți acreditate (carnet de student vizat la zi, legitimație sau o adeverință de la facultate). Dosarul tău va trebui ulterior să conțină 2 adeverințe de student (pentru programul Work and Travel și pentru Ambasada SUA)
Pașaport
Daca nu ai deja unul, atunci este important să mergi sa îl faci dacă intenționezi să participi in program. Pentru a primi viza în pașaport, acesta trebuie să fie Pașaport Simplu Electronic. Pașapoartele temporare nu sunt luate în considerare.
Cazier juridic
Prezentarea cazierului este obligatorie. Nu trebuie să îti faci griji deoarece acesta se eliberează pe loc și fără niciun cost la orice secție de poliție. Așadar chiar dacă nu te afli în orașul în care ai domiciliul, tot vei putea să îl ridici de la o secție de politie.
Adeverință medicală
Adeverința de la medicul de familie este necesară pentru a se putea emite asigurarea medicală valabilă pe timpul verii.
Fotografie de tip Viză SUA
Fotografiile pentru viza SUA au cerințe speciale. Găsești informațiile complete direct pe site-ul Ambasadei.
Adeverința de Student
Este foarte importantă în tot acest proces. O poți lua de la facultate și este important să scrie pe ea că este pentru Ambasada SUA.
Adeverință ce atestă dreptul la libera circulație
Poți ridica această adeverință de la Direcția de Pașapoarte din orice oraș fără să fie obligatoriu să te deplasezi în orașul în care ai reședință. Pentru eliberarea ei nu se percep costuri.
?

Pasul următor

Te așteptăm la sediul nostru pentru a povesti mai multe despre ce înseamnă acest program și pentru a-ți raspunde la întrebări. Dacă nu poți ajunge, ne poți suna la:

+4 0762 835 352

sau poți trimite un e-mail la adresa: office@globalfriends.ro