Deschidem o sesiune specială de aplicare!

Ai fost în SUA în anii trecuți și încă nu ai aplicat pentru recuperarea taxelor? 

Studenții care au călătorit cu Work and Travel pe perioada verii în SUA în anii anteriori și nu au aplicat încă pentru recuperarea taxelor au șansa de a face asta acum.

 Global Friends te ajută să recuperezi taxele din 2016, 2017 și 2018!

Motivele pentru care studenții încă nu au aplicat sunt diverse:

 

Am uitat să aplic pentru taxe

Nu am primit W2-uri de la angajatori

Nu știam că încă mai pot aplica

Am încercat pe cont propriu și e blocat

Aplică acum pentru o estimare gratuită, tot ce trebuie să faci este să ne trimiți un

e-mail pe office@globalfriends.ro!

?

All the students that have worked during the summer in USA with J-1 Work and Travel program have had taxes withheld from their paychecks.
Students have to pay federal and state taxes, but there are also situations when employers withhold FICA taxes (medicare and social security taxes).


?

Tipuri de taxe

N

Taxe federale

Aceste taxe se plătesc de către toate persoanele care înregistrează venituri pe teritoriul USA. Internal Revenue Service este responsabil pentru colectarea acestor taxe care reprezintă 10-12% din suma câștigată.

N

Taxe statale

Aceste taxe sunt colectate de statul în care s-a înregistrat venitul. Procentul reținut diferă de la un stat la altul și se încadrează între 3-6%. Există însă și state care nu colectează aceste taxe.

N

Taxe locale

Aceste taxe depind de localitatea în care se înregistrează venitul. Recuperarea acestor taxe depinde de fiecare stat în parte.

N

Taxe FICA

Aceste taxe nu trebuie reținute de către angajator în cazul studenților J-1, ele ar trebui retinute doar rezidenților. În cazul în care ți s-au reținut aceste taxe, pot fi recuperate, însă procesul este unul de lungă durată.

?

Ce urmează?

Estimare

Global Friends îți garantează obținerea maximului legal posibil din taxele plătite de tine. Fiscul american este cel care decide suma finală pe care o poți recupera din totalul taxelor reținute.

m

Dosar

Dacă te-ai decis să aplici cu noi, atunci îți vom trimite pe e-mail o listă cu toate documentele de care avem nevoie (printre care ultimul paycheck sau W2, pașaport, SSN, toate scanate). Ni le poți trimite pe e-mail sau poți sa vii la sediu.

Durata

The process usually takes between 6 and 12 weeks, but all depends on Internal Revenue Services. If they want to strictly check your file and request additional info, the process can prolong.

Cost

Prețul serviciului de recuperare este 90$ și se achită ori la depunerea dosarului, ori în momentul în care ajung cecurile, depinzând de modalitatea prin care alegi să primești banii (în contul tău din SUA sau pe cecuri)