Dacă dorești o estimare a taxelor tale, te vom ruga să ne trimiți ultimul paycheck/W2 de la fiecare angajator pe office@globalfriends.ro!

Totul despre recuperarea taxelor din SUA

?
Dacă ai muncit în Statele Unite pe perioada verii, ai observat că din paycheck-ul tău au fost reținute anumite taxe. Recuperarea taxelor este următorul pas pentru studenții care au fost plecați pe timpul verii cu Programul Work and Travel în SUA.
Toate persoanele care lucrează în SUA cu viza J1 trebuie să plătească taxe federale și statale. Există și situații excepționale în care sunt reținute și alte tipuri de taxe (SSN sau Medicare). Aceastea din urmă pot fi de asemenea recuperate, însă procesul durează mai mult.
?

Tipuri de taxe

N

Taxe federale

Aceste taxe se plătesc de către toate persoanele care înregistrează venituri pe teritoriul USA. Internal Revenue Service este responsabil pentru colectarea acestor taxe care reprezintă 10-12% din suma câștigată.

N

Taxe statale

Aceste taxe sunt colectate de statul în care s-a înregistrat venitul. Procentul reținut diferă de la un stat la altul și se încadrează între 3-6%. Există însă și state care nu colectează aceste taxe.

N

Taxe locale

Aceste taxe depind de localitatea în care se înregistrează venitul. Recuperarea acestor taxe depinde de fiecare stat în parte.

N

Taxe FICA

Aceste taxe nu trebuie reținute de către angajator în cazul studenților J-1, ele ar trebui retinute doar rezidenților. În cazul în care ți s-au reținut aceste taxe, pot fi recuperate, însă procesul este unul de lungă durată.

?

Ce urmează?

1. Estimare

Global Friends îți garantează obținerea maximului legal posibil din taxele plătite de tine. Procesul de recuperare poate începe doar la sfârșitul lunii ianuarie 2019, însă tu poți avea dosarul pregătit începând și cu luna Octombrie 2018.

m

2. Dosar

Dacă te-ai decis să aplici cu noi, atunci îți vom trimite pe e-mail o listă cu toate documentele de care avem nevoie (printre care ultimul paycheck sau W2, pașaport, SSN, toate scanate). Ni le poți trimite pe e-mail sau poți sa vii la sediu.

3. Durata

Procesul poate dura în medie între 6-12 săptămâni, depinzând de modalitatea de primire a banilor (cec sau transfer bancar). În cazul în care autoritățile fiscale ale SUA decid să îți verifice aplicația mai amănunțit, atunci durata se poate prelungi.

4. Cost

Prețul serviciului de recuperare este 90$ și se achită ori la depunerea dosarului, ori în momentul în care ajung cecurile, depinzând de modalitatea prin care alegi să primești banii (în contul tău din SUA sau pe cecuri)