Cum îmi pregătesc bagajul?

m

 Acte de luat cu tine:

 

 

  • Pașaportul cu viza SUA
  • Permisul de muncă (DS-2019)
  • Contractul de muncă cu angajatorul
  • Chitanța SEVIS
  • Asigurarea medicală
  • Social Security Card (dacă ai mai fost în SUA)

Ce nu am voie în bagaj?

Companiile aeriene au interdicții pentru anumite obiecte în bagajele de cală și de mână. La punctul de verificare al bagajului, personalul aeroportului are dreptul să înlăture orice obiect care pare periculos. Cele mai multe companii au vizate următoarele obiecte/substanțe:

?

Bagajul de mână (carry-on luggage)

Interzis total: Obiecte ascuțite (cuțite, briceag, lame de ras, seringi, tirbușoane), precum și orice echipamente sportive/camping, unelte sau arme, explozibili și substanțe inflamabile.

Limitat parțial: Lichide (în limita a 100 ml), spray-uri, deodorante (în limita a 100 ml), oje (în limita a 100 ml), fond de ten sau mascara ( tot în limita a 100 de ml), țigări (în general e voie maximum un cartuș).

'

Bagajul de cală (checked luggage)

Limite? În bagajul de cală poți lua cu tine aproximativ orice obiect dorești, atât timp cât încape și nu este din categoria materialelor explozibile, substanțelor chimie sau toxice. Având în vedere că bagajul o să fie manevrat si controlat, e important să nu fie lăsate obiecte fragile în acesta.

Mâncare, lichide? Nu este limită clară pentru lichidele transportate. Unele alimente care pot fi considerate purtătoare de bacterii, așa că pot fi înlăturate din bagajul tău la controlul vamal din SUA. Mai multe detalii despre ce ai voie să aduci în SUA găsești pe site-ul celor de la U.S. Customs and Border Protection, dar și mai jos.

Produse din carne

Importul de carne, mezeluri sau produse ce conțin carne este de obicei interzis din majoritatea țărilor. Pot fi acceptate dacă sunt sigilate corespunzător și au datele producătorului.

Alte produse alimentare

Atât timp cât sunt depozitate corespunzător, acestea pot fi transportate. Includem aici conservele, produse de panificație, brânzeturi, uleiuri, condimente, miere, cafea, etc.

Fructe și legume

Asemănător produselor din carne și de producție animală, fructele și legumele sunt și ele supuse aceluiași control. Autoritățile vamale au dreptul să le înlăture din bagajul de cală.

Pregătirea pentru zbor

'

Tips and Tricks

  • E recomandat să ajungi la aeroport cu cel puțin 2 ore înainte de ora zborului
  • Zborul către SUA poate să fie destul de friguros, deci e bine să ai în bagajul de mână un hanorac
  • O să fie un zbor lung, însă o să ai mesele asigurate, precum și un monitor pe care să vizualizezi filme/seriale sau chiar să te joci
  • Poți cumpăra din duty-free și lichide peste 100 de ml sau produse din tutun, nu se supun acelorași reguli ca obiectele aduse înainte de punctul de control