Ai lucrat în Germania, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, și ți s-a oprit impozit pe venit? Noi te putem ajuta să recuperezi impozitul pe venit, iar procedura este foarte simplă și la îndemâna oricui. Îți oferim asistență în pregătirea documentelor necesare pentru dosarul de recuperare a taxelor tale din Germania.

 

Orice persoană care a fost angajată în Germania sau a desfășurat activități independente este obligată să plătească taxe pe veniturile realizate pe teritoriul acestei țări. Totalitatea taxelor și impozitelor care ți-au fost reținute se pot regăsi în formularul Lohnsteuerbescheinigung. 

 

Ce este formularul Lohnsteuerbescheinigung?

 

Formularul Lohnsteuerbescheinigung este documentul în care se regăsesc totalitatea taxelor și impozitelor reținute de angajatorul tău din Germania. Fiecare angajator are obligația legală să-ți transmită acest formular până la sfârșitul lunii februarie a anului ulterior anului fiscal. De exemplu, dacă dorești recuperarea taxelor pentru anul 2019, va trebui să primești formularul Lohnsteuerbescheinigung până la sfârșitul lunii februarie 2020.

 

Ce se întâmplă dacă nu am primit formularul Lohnsteuerbescheinigung?

 

Nu este nici o problemă dacă nu ai primit încă formularul Lohnsteuerbescheinigung. Fie încerci să iei legătura cu angajatorul și să îi ceri formularul respectiv, fie îl solicităm noi, în cazul în care nu reușești tu.

 

Am primit formularul Lohnsteuerbescheinigung, ce se întâmplă în continuare?

 

După ce ai primit formularul Lohnsteuerbescheinigung, te invităm să ni-l transmiți și nouă mai departe, însoțit de celelalte acte necesare. Noi vom întocmi dosarul de recuperare a taxelor pe care îl vom trimite mai departe către fiscul german. Mai pe scurt, tu nu va trebui sa depui niciun efort, ci doar să ne transmiți documentele necesare, iar noi ne ocupăm de restul. În tot acest timp, te poți relaxa și aștepta ca banii să ajungă la tine. 

 

Cât durează procesul de recuperare?

 

În medie, procesul de recuperare durează între 3 și 6 luni de la primirea dosarului tău de către fiscul german. Acest termen variază de la caz la caz.

 

Pot recupera taxele și din anii precedenți?

 

Taxele din Germania se pot recupera cu până la 4 ani în urmă față de anul fiscal prezent.

M-am hotărât să aplic pentru recuperarea taxelor din Germania, cum încep procesul?


Dacă te-ai hotărât să aplici pentru recuperarea taxelor din Germania, tot ce trebuie să faci este să ne trimiți un mesaj la office@globalfriends.ro