Formularul W-4

 

NEW!!2018!Cum sa completezi corect documentele pentru taxe la angajare ca student J-1 in SUA (formularul W-4) 

Orice student care munceste pe timpul verii cu viza J-1 in SUA are de platit anumite taxe catre statul american, care se deduc din fiecare paycheck. Acestea sunt taxele federale, statale si uneori locale (depinzand de oras). Pentru ca angajatorul sa isi dea seama ce suma din salariu sa retraga fiecarui angajat, el va da tuturor formularul W-4 spre a fi completat inainte de inceperea efectiva a muncii. Daca doresti sa downloadezi, sa completezi sau sa refaci formularul W-4 il poti descarca aici: download W-4.

Unde apar taxele retinute de catre angajator?

 

In functie de cum e completat W-4, angajatorul va retine o anumita suma din valoarea fiecarui paycheck emis catre angajat. Sumele retrase vor fi prezente pe fiecare fluturas de salariu sub denumirea Withholdings sau Deductions, pentru fluturasul de salariu actual (This period) si pentru toata perioada (din momentul angajarii pana in prezent: YTD, year to date).

 

Taxele locale si statale difera in functie de locatie, fiecare stat avand o grila de impozitare diferita. De asemenea, studentii J-1 sunt obligati sa plateasca doar impozit pe venit, nu si taxe FICA (federal insurance contribution act, folosite pentru a plati pensii si alte asigurari), FUTA (federal unemployment tax act), S.S. (Social Security). De recomandat este verificarea fluturasului de salariu pentru a nu fi luate si aceste taxe, pentru ca se intampla des ca angajatorii sa le retina si pe acestea. In cazul in care observi ca ti-au fost retinute si aceste taxe, anunta angajatorul pentru a se face modificarea.

Completarea formularului W-4*

(De retinut : casuta 2, Your social Security Number, a fost completata exemplificativ cu numarul 123-45-6789)

pag 1 cropped

pag 3.croped

 

Ca student J-1 trebuie sa completezi urmatoarele linii, restul fiind informatii pentru cetatenii americani:

-Linia 1: Numele complet si adresa de resedinta;

-Linia 2: SSN sau social security number;

-Linia 3: status Single indiferent de starea civila a studentului;

-Linia 5: se va scrie ‘1’;

-Linia 6: se va scrie NRA pe linia punctata (non-resident alien);

-Linia 7: va ramane necompletata. ( A nu se scrie Exempt, pentru ca studentii J-1 nu sunt scutiti de la plata taxelor)

Daca ai nelamuriri, intrebari sau doresti sa verificam formularul W-4 completat de tine, te asteptam oricand cu un e-mail la : office@globalfriends.ro

 

Echipa Global Friends