Românii, verificaţi de Fiscul american

 

 

 

Conform sitului de știri DIGI 24, un nou acord încheiat între România și Statele Unite ale Americii presupune ca de acum încolo Fiscul american (IRS) să primească date strânse de Fiscul Român și băncile din România.

Implicații pentru studenții care au lucrat în SUA cu Work and Travel:

Ori de câte ori un student va dori să deschidă un cont sau să își reînnoiască un card vechi la o banca din România, va trebui să raspundă la întrebări legate de veniturile obținute acolo. Răspunsurile vor fi verificate de către cei din administrația fiscului american, iar datele cerute vor fi referitoare la SSN, plăti efectuate, adrese și numere de telefon. Cei care nu doresc să coopereze riscă rezilierea contractelor cu băncile.

 Andra Cașu, specialist fiscal, declară: „Pe 30 septembrie 2016, ANAF-ul va trebui să raporteze, deci autorităţile româneşti să raporteze către autoritatea din SUA, pe 15 mai va trebui ca instituţiile financiare româneşti să raporteze către ANAF. Deci nu toată lumea va trebui să facă această raportare, ci doar clienţii băncilor care obţin venituri raportabile în SUA”.

Prin aceste măsuri se vrea reducerea evaziunii fiscale și controlul veniturilor obținute în alte țări iar aceste măsuri vizează toți cetățenii care au obținut venituri în SUA.

Sursa: http://www.digi24.ro/stiri/economie/romanii-verificati-de-fiscul-american-481216