J-1 nu se anuleaza pentru 2018

           Potrivit Alliance for International Exchange, Senatul American a aprobat alocarea de 634 milioane de dolari pentru Schimburi Culturale si Educationale pentru anul fiscal 2018, suma fiind egala cu cea alocata anul trecut si cu mult peste suma ceruta initial de Administratia Trump, de doar 285 milioane de dolari.

images.png

Astfel, programele incluse in viza de tip J-1 nu se vor stopa, cel putin pentru urmatorul an fiscal. In acelasi timp Senatul a votat pentru transparenta totala in ceea ce priveste acest program, astfel incat orice modificare asupra J1 Exchange Visitor Program o sa fie facuta publica si va fi dezbatuta de acum incolo.

Programul J1 Exchange Visitor Program include Summer Work and Travel, Intern, Au Pair, Camp Conselour sau Trainee si are o traditie indelungata, primele vize dandu-se incepand cu anul 1961. Anual se estimeaza ca studentii care vin cu J-1 contribuie cu peste 500 de milioane de dolari la economia SUA, potrivit unui studiu efectuat de EurekaFacts, link aici. Potrivit aceleiasi cercetari, programul Work and Travel acopera zonele in care este nevoie de forta de munca, nefiind o competitie intre americani si studentii J-1. 

nea.jpg