procesul de recuperare

by GlobalFriends
in Taxe
Accesări: 1378

Pentru a-ți recupera taxele este necesar să urmezi instrucțiunile de mai jos:

✔ trimite-ne ultimul paycheck de la fiecare angajator pe adresa office@globalfriends.ro  si specifica de cate ori ai fost in SUA pentru a afla suma pe care urmează să o recuperezi;

✔  daca in urma estimarii pe care ti-o comunicam o sa doresti sa aplici cu noi, atunci iti vom trimite pe e-mail formularul de aplicare si toate detaliile despre documentele de care avem nevoie;

 trimite-ne formularul de aplicare împreună cu documentele necesare si noi iti vom verifica dosarul si ulterior il vom trimite spre Fiscul American. Daca doresti ca procesul sa fie mai rapid, cere angajatorului formularul W-2  si aplica impreuna cu acesta.

 Recuperarea taxelor poate dura între 4-12 săptămâni. 

*aproximare facută în urma analizei cazurilor anterioare

 

 
 

Despre recuperare

by GlobalFriends
in Taxe
Accesări: 1149
Ce înseamnă acest proces?

 

Recuperarea taxelor este următorul pas pentru studenții care au fost plecați pe timpul verii cu Programul Work and Travel în SUA.
Toate persoanele care lucrează în SUA cu viza J1 trebuie să plătească taxe federale și statale. Există și situații excepționale în care sunt reținute și alte tipuri de taxe SSN sau Medicare. Aceastea din urmă pot fi de asemenea recuperate însă procesul durează mai mult.
Pentru a recupera taxele ai nevoie de mai multe documente, incluzând ultimul payslip (hârtiuța de salariu) sau formularul W-2 de la angajatorul respectiv. Procesul de recuperare începe după închiderea anului fiscal, astfel încât dacă dorești să recuperezi taxele pentru vara anului 2017 poți aplica începând cu luna ianuarie 2018. Tot în luna ianuarie, angajatorul trimite către toți angajații formularul W-2 care conține detalii despre câstiguri și deduceri, pe baza căruia se face estimarea taxelor în lipsa ultimului paycheck.

 

 

Care sunt documentele importante?

 

Documentele de care ai nevoie sunt pașaportul, Social Security Number, ultimul payslip sau formularul W2 și formularul de aplicare.

taxoncoins 43 3a1702c3e32f5b8dde8c38b6ae38eebd
 
Se poate face înainte o estimare?

 

Înainte de a te decide să aplici pentru recuperarea taxelor, iți recomandăm solicitarea unei estimări. Pentru această estimare avem nevoie de o copie scanată a ultimului payslip de la fiecare angajator sau formularul W2. Vei primi estimarea pe e-mail în urma căreia te vei decide dacă dorești continuarea procesului. Global Friends percepe o taxă de $90 indiferent de suma taxelor pe care urmează să o recuperezi. Dacă te-ai decis să mergi cu noi, următorul pas este să iți completezi dosarul pentru fiscul American.

 
Când ajung taxele?

 

 

Ca durată de recuperare, Taxele federale pot ajunge între 4-10 săptămâni, iar cele statale între 4-12 săptămâni. Ține minte că aceste estimări se bazează pe majoritatea cazurilor întâlnite până acum, însă sunt și cazuri speciale în care IRS-ul poate decide să păstreze anumite dosare pentru verificare, moment în care termenul se poate prelungi.

 
Cum se face plata?

 

Global Friends percepe o taxă de procesare unică de $90 indiferent de suma recuperată si se achita astfel:

  1. daca vrei sa primesti refundul sub forma de cecuri, taxa se va achita atunci cand autoritatile fiscale din SUA emit cecurile si le trimit spre Romania.
  2. daca vrei ca refundul sa fie transferat direct in contul tau, plata taxei reprezintă ultimul pas în completarea dosarului. După ce această taxă este achitată în contul Global Friends aplicația este completă și dosarul tau va fi trimis catre autoritatile fiscale din SUA.

.

De ce să apelezi la o agenție specializată?

 

 

Recuperarea taxelor este un proces important și este recomandat să apelezi la specialiști în acest domeniu care să se ocupe de dosarul tău pentru a fi sigur că aplicația este completată corect. În cazul în care se trimite o aplicație gresită, dosarul poate fi oprit pentru analiză ceea ce va atrage după sine întarzierea recuperării taxelor.